Tilburg Trappers boekte vrijdagavond een relatief soepele overwinning tegen Replay HYC, 4-0.  HYC-doelman Keaton Hartigan voorkwam erger met  een reeks prima reddingen.  Aan de andere kant dacht Herentals via Maxime Pellegrims gescoord te hebben in de 2e periode, maar zag deze treffer na een review afgekeurd worden.

Als die treffer had geteld was de stand 2-1 geworden en was de ontmoeting wellicht nog spannend geworden. Nu liep Tilburg in het restant van de tweede periode uit naar een voorsprong van 4-0, waarmee de eerste wedstrijd in de best-of-three binnen was.

HYC begon niet slecht aan de wedstrijd. Via een agressieve forecheck werden de Tilburgse aanvallen vroeg onderbroken en de ploeg van Paul Vincent probeerde zelf verzorgde aanvallen op te zetten, zonder daarbij erg vaak gevaarlijk te worden.

In de tweede doorgang kwam HYC wat sterker uit de startblokken, maar de kentering kwam er niet meer .

De derde periode leek zich daarna naar een gezapig einde te slepen toen vlak voor tijd toch nog even de vlam in de pan sloeg. Evan Renwick deelde een check uit die als checking to the head werd beoordeeld. Kris Hogg ging verhaal halen en uiteindelijk werden er volgens het wedstrijdformulier zo’n 50 strafminuten uitgedeeld, waarvan de meeste tegen Renwick. Eindstand 4-0. (Ijshockey /Joep)  Foto's Kurt Tops / HYC / NNieuws.

Beide teams komen elkaar zondagavond weer tegen in Herentals.